Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Τα αντιοξειδωτικά είναι μια ομάδα ουσιών που έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό χαρακτηριστικό: κατορθώνουν να ουδετεροποιούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, μορίων που δημιουργούνται στον οργανισμό σαν αποτέλεσμα των διαδικασιών της οξείδωσης. Οι ελεύθερες ρίζες, αν και είναι χρήσιμες στον οργανισμό μας, σε υψηλά επίπεδα σταματούν να είναι χρήσιμες και γίνονται επικίνδυνες. Μπορούν να αλλοιώσουν το Dna των κυττάρων και των ιστών, να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος, την αποδυνάμωση των μαλλιών και να ευνοήσουν την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης, διαβήτη, καρδιοκυκλοφοριακών διαταραχών και παχυσαρκίας.
Τα αντιοξειδωτικά είναι πολλών ειδών. Υπάρχουν μερικά στο σώμα μας, ενώ άλλα έρχονται μέσω της διατροφής. Σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών λοιπόν είναι:
-Βιταμίνες (κυρίως η C, αλλά και η Ε και άλλες – η C βρίσκεται σε πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, ακτινίδια, φράουλες, πράσινες πιπεριές, μπρόκολο, ντομάτα. Η Ε βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, σιτηρά ολικής αλέσεως, σκούρα πράσινα λαχανικά, ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια.)
-Επίσης, πηγή αποτελούν το ψάρι, το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Φρούτα και λαχανικά πάντως είναι οι καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών.