Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Παραλλαγές συνταγών για ρεβανί υποθέτω οτι θα εννοείς…
1)Ρεβανί με ινδοκάρυδο
Υλικά(7 μερίδες):
200 γρ. ινδοκάρυδο
200 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. Γάλα
3 Αυγά
λιγότερο από μισό κουταλάκι Μπέικιν
βανίλια
Για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη γλυκόζη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το ινδοκάρυδο με το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά και ρίχνουμε την άχνη. Συνεχίζουμε καλό χτύπημα να αφρατέψουν καλά και ρίχνουμε διαδοχικά το γάλα και τα αυγά για να μπορέσουν να απορροφηθούν από το βούτυρο και τη βανίλια. (Πάντα τα υγρά στοιχεία μπαίνουν λίγο, λίγο) Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και το μπέικιν που τα έχουμε ανακατέψει και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Μόλις στρώσει το μείγμα το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και όταν βγάλουμε καυτό το ρεβανί το περιχύνουμε.
2)Ρεβανί με κόντιτα και σαντιγύ
Υλικά:
6 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
1 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο, ή βιτάμ, ή μισό – μισό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες σταγγιστό
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέκι
ελάχιστο αλάτι
1 φλυτζάνι κόντιτα κομμένα σε μικρά κυβάκια
ΣΙΡΟΠΙ:
-2 φλυτζάνια νερό
– 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
– φλούδα από λεμόνι
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
* 200γρ. κρέμα γάλακτος
* ελάχιστη ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
* κόντιτα κομμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο να ασπρίσει,
Προσθέτουμε του κρόκους και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη,
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το χυμό λεμονιού,
Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων το κοσκινισμένο μπέκι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και σχεδόν όλο το αλεύρι,
Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να μην μας ”κάτσει” το γλυκό, προσθέτουμε και τα κόντιτα, αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη,
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας περίπου 40 λεπτά,
Εντωμεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει,
Φτιάχνουμε και την σαντιγή ανακατεύοντας στο μίζερ την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και μία βανίλια και τοποθετούμε στο ψυγείο,
Μόλις το γλυκό μας είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός φούρνου και το σιροπιάζουμε με το χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και απλώνουμε με σπάτουλα την σαντιγή,
Διακοσμούμε με κόντιτα,
Το διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου 5-6 ημέρες.