Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα:
Μόνο πικρό φαίνεται ότι θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους όσοι επιδιώκουν να χάσουν βάρος. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα υποκατάστατα της ζάχαρης όχι μόνο δεν βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά αντίθετα προσθέτουν κιλά.
Το συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας από πανεπιστήμιο της Ιντιάνας στις Ηνωμένες Πολιτείες προέκυψε από τη σύγκριση δύο ομάδων ποντικών. Στην τροφή της πρώτης ομάδας προστέθηκε ζαχαρίνη, ενώ στης δεύτερης γλυκόζη, η οποία είναι φυσική ζάχαρη. Όπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί επιστήμονες, η πρώτη ομάδα κατανάλωσε περισσότερες θερμίδες και πήρε περισσότερο βάρος και λίπος. Η εξήγηση αυτής της ανατροπής στην κοινή πεποίθηση ότι τα υποκατάστατα της ζάχαρης δεν παχαίνουν, είναι ότι τα γλυκά τρόφιμα προετοιμάζουν το σώμα για να δεχθεί πολλές θερμίδες, αλλά όταν τα υποκατάστατα δίνουν το ίδιο σήμα χωρίς την υποσχόμενη ποσότητα θερμίδων, ο οργανισμός «μπερδεύεται» με αποτέλεσμα να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το κανονικό.
«Τα δεδομένα έδειξαν καθαρά ότι η κατανάλωση μιας ζαχαρίνης με μια γλυκιά τροφή, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση του βάρους και του λίπους σε σχέση με την ίδια ποσότητα τροφής, η οποία περιέχει την υψηλή σε θερμίδες ζάχαρη», σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση της αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης «Βehavioral Νeuroscience», αναγνωρίζοντας ότι το συμπέρασμά τους μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σε διαιτολόγους, ερευνητές και διαιτητικά κέντρα που συστήνουν την κατανάλωση υποκατάστατων της ζάχαρης για τον έλεγχο του βάρους. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι τα ίδια αποτελέσματα με τη ζαχαρίνη μπορεί να έχουν και άλλα γνωστά υποκατάστατα, όπως η ασπαρτάμη. Τέλος, επισημαίνουν ότι με την «ολοένα αυξανόμενη χρήση υποκατάστατων της ζάχαρης, τα οποία δεν περιέχουν θερμίδες, εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται σε γλυκές γεύσεις οι οποίες δεν έχουν θρεπτικά αποτελέσματα».
Επίσης η ζαχαρίνη έχει καρκινογόνο δράση και ο Καναδάς έχει απαγορεύσει την κυκλοφορίας της από το 1977!
Μακάρι να δώσει τέτοια εντολή και ο FDA.