Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Το χρώμα των φύλλων οφείλεται στις χρωστικές που περιέχει. Οι χρωστικές είναι ουσίες χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να γίνει η φωτοσύνθεση. Το χρώμα των φύλλων συνήθως είναι πράσινο λόγω της χλωροφύλλης η οποία επικαλύπτει άλλες χρωστικές όπως είναι για παράδειγμα τα καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή δίνουν το κίτρινο- πορτοκαλί – κόκκινο χρώμα στα φύλλα.
Τώρα, όταν έρχεται το φθινόπωρο το φυτό αντιλαμβάνεται την αλλαγή και σπεύδει να ρίξει τα φύλλα του. Αυτό όμως δεν γίνεται αμέσως. Σιγά σιγά αποικοδομούνται οι ουσίες από τις οποίες αποτελείται το φύλλο. Η χλωροφύλλη αποικοδομείται πρώτη με αποτέλεσμα να φαίνονται οι αποχρώσεις του κόκκινου και κίτρινου, που οφείλονται στις υπόλοιπες χρωστικές. Επίσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να μετατρέψουν τη γλυκόζη (σάκχαρο που παράγεται κατά τη φωτοσύνθεση) σε κόκκινη χρωστική με αποτέλεσμα το φύλλο να γίνεται κόκκινο.