Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Ο αφρός της μπίρας αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, οι οποίες προέρχονται από τους κόκκους του φυτού που ζυμώνεται για να γίνει η μπίρα. Η μπίρα, ωστόσο, δεν αφρίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο, καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σταθερότητα του αφρού. Μεταξύ άλλων, δε δημιουργούν αφρό όλα τα μόρια πρωτεϊνών. Ο αφρός δημιουργείται από μεγάλα μόρια πρωτεΐνης, κι όταν η μπίρα περνάει από αντλίες και φίλτρα, αυτά τα μόρια διασπώνται, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο αφρό. Από όσο μεγαλύτερη επεξεργασία περνάει η μπίρα, τόσο λιγότερο αφρό έχουμε.