Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από άγουρες πράσινες ελιές!
Το Αγουρέλαιο είναι λάδι που παράγετε σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, περίπου στο 60-70% και διαφέρει στην γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο επειδή είναι λίγο πιο πικρό και με μια πιο φρουκτώδη γεύση. Περιέχει, όμως, όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, τα μέταλλα και τις διάσημες πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
Το αγουρέλαιο δεν διατηρεί για πάντα την ιδιότητα του, για αυτό και δεν μπορείτε να το βρείτε όλο τον χρόνο.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι μετά το τέλος Απριλίου δεν υπάρχει Αγουρέλαιο.
Καλό θα ήταν όταν αγοράζετε Αγουρέλαιο από παραγωγό να του ζητάτε να το βάζει στο δοχείο κατευθείαν από το εργοστάσιο, να μην το αποθηκεύει, δηλαδή, για να κατασταλάξει ή να μην το περνάει απο φίλτρα πριν το συσκευάσει. Αυτό, βέβαια, θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μετά από λίγο χρόνο ένα ίζημα (μούρια) στον πάτο του δοχείου, το οποίο είναι ΦΥΣΙΚΟ κατάλοιπο του ελαιολάδου και δεν πρέπει να σας ανησυχεί.
Το αντίθετο μάλιστα, είναι η εγγύηση ότι τρώτε φρέσκο λάδι…
Πάντως, όπως και να έχει, το Αγουρέλαιο είναι για εμένα ό,τι το καλύτερο, και από αυτό τρώμε και εμείς οι παραγωγοί στο σπίτι μας, μέχρι να γίνει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα!
πηγή: http://oliveoil.homedns.org/oliveoil-types
[…] τι είναι το αγουρέλαιο; | ipedia.gr […]