Τα ψάρια, τα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες. Κάθε κατηγορία όμως από τις παραπάνω έχει διαφορετικού είδους πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αυτές διασπώνται κατά την πέψη στο στομάχι με την βοήθεια υγρών που εκκρίνονται από το συκώτι. Αν στο στομάχι βρίσκονται δύο ή και περισσότερα είδη πρωτεϊνών τότε η πέψη γίνεται πιο δύσκολα γι’ αυτό και είναι καλό να καταναλώνουμε μόνο ένα είδος κάθε φορά.
Αν καταναλωθούν περισσότερα από ένα είδη πρωτεϊνών όπως π.χ. ψάρι και αυγό ή γάλα, συνήθως το μόνο που συμβαίνει σε έναν υγιή οργανισμό είναι να επιβραδύνεται η πέψη. Αν όμως υπάρχει κάποια ευαισθησία στο στομάχι ή το συκώτι ή κάποια αλλεργία σε κάποια από αυτές τις τροφές, τότε μπορεί να προκληθεί εμετός καθώς κάποιο από τα δυο αυτά όργανα αδυνατεί να τις μεταβολίσει, οπότε έχουμε συμπτώματα δηλητηρίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του πλυθησμού με τέτοιου είδους προβλήματα είναι μικρότερο του 1%.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το συνδυασμό αυτών των τροφών, είναι απλά ένας διατροφικός μύθος. Οι φόβοι αυτοί έχουν επικρατήσει από την εποχή του μεσαίωνα. Εάν καμία από αυτές τις τροφές δεν είναι αλλοιωμένες και δεν είμαστε αλλεργικοί σε ψάρι ή σε αβγό ο συνδυασμός τους δεν εγκυμονεί προβλήματα. Γνωστός άλλωστε είναι και ο κλασικός συνδυασμός ψάρι με μαγιονέζα που περιέχει αβγό, όπως επίσης και η ψαρόσουπα με αβγολέμονο! Οι γιαπωνέζοι τρώνε sashimi και σάλτσα από ωμό αβγό, εάν υπήρχε πρόβλημα χιλιάδες θα πέθαιναν κάθε μέρα.
Εγώ είχα πάθει δηλητηρίαση απο σκεύασμα αυγών ψαριών για επάλειψη σε ψώμι,σε συνδυασμό με ένα ποτήρι άσπρο γάλα.Το αποτέλεσμα ήτανε να οδηγηθώ στο νοσοκομείο μετά απο επίμονους εμετούς.
Καλησπερα. Ο δικος μου οργανισμος δε μπορει να δεχτει το ψαρι σε συνδιασμο με το αυγο. Εχω παθει ασχημη μορφη δηλητηριασης σε μικρη ηλικια και απο τοτε δεν εχω δοκιμασει αυτες τις 2 τροφες μαζι
Προσοχή σε αυτο το συνδυασμό μερικοί ανθρώποι το συκώτι τους
παρουσιαζει αλλεργία στον συνδυασμο πρωτεϊνών και υπάρχει
κίνδυνος μεχρι και θανάτου απο αλλεργικο σόκ.
Προληπτικά ζητηστε απο το γιατρο να σας κανει εξετασεις αίματος
για αλλεργίες πριν δοκιμάσετε αυγό με ψάρι
Εγώ το ανακάλυψα στα 26 μου με το άσχημο τρόπο
απο τονο και μαγιονέζα έπαθα αλλεργικό σοκ πρήξιμο στα πνευμονια και κόντεψα
να πάω απο ασφυξία σε μεγαλύτερη ηλικια πχ 60 και άνω
μπορέι να πάθαιν εγκεφαλικό η ανακοπη καρδιάς
Γι αυτο συμβουλευτέτε πάντα το γιατρό σας
δε είναι η ζωή μας για πειράματα.
είχα ξυπνήσει μεσημέρι μια φορά και ήπια γάλα,χωρίς να ξέρω ότι για μεσημεριανό έχουμε ψάρια.
τα οποία τα έφαγα(τα ψάρια*).
συνέπεια: το απόγευμα είχα ζαλάδες και τα χείλια μου άρχιζαν να πρήζονται.
πέρα απ’τους μύθους ρε παιδιά,
αναγούλα μου έρχεται όταν σκέφτομαι αυγό και ψάρι,
ή το ένα ή το άλλο,
μόνο η μυρωδιά θα σε κάνει να το πετάξεις στα μούτρα,
ψαρίλα και αυγίλα
H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ. Αποδοχή
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Ναι είναι αλήθεια αλλά αυτό εξαρτάται και απο το στομάχι του καθενός…
Τα ψάρια, τα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες. Κάθε κατηγορία όμως από τις παραπάνω έχει διαφορετικού είδους πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αυτές διασπώνται κατά την πέψη στο στομάχι με την βοήθεια υγρών που εκκρίνονται από το συκώτι. Αν στο στομάχι βρίσκονται δύο ή και περισσότερα είδη πρωτεϊνών τότε η πέψη γίνεται πιο δύσκολα γι’ αυτό και είναι καλό να καταναλώνουμε μόνο ένα είδος κάθε φορά.
Αν καταναλωθούν περισσότερα από ένα είδη πρωτεϊνών όπως π.χ. ψάρι και αυγό ή γάλα, συνήθως το μόνο που συμβαίνει σε έναν υγιή οργανισμό είναι να επιβραδύνεται η πέψη. Αν όμως υπάρχει κάποια ευαισθησία στο στομάχι ή το συκώτι ή κάποια αλλεργία σε κάποια από αυτές τις τροφές, τότε μπορεί να προκληθεί εμετός καθώς κάποιο από τα δυο αυτά όργανα αδυνατεί να τις μεταβολίσει, οπότε έχουμε συμπτώματα δηλητηρίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του πλυθησμού με τέτοιου είδους προβλήματα είναι μικρότερο του 1%.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το συνδυασμό αυτών των τροφών, είναι απλά ένας διατροφικός μύθος. Οι φόβοι αυτοί έχουν επικρατήσει από την εποχή του μεσαίωνα. Εάν καμία από αυτές τις τροφές δεν είναι αλλοιωμένες και δεν είμαστε αλλεργικοί σε ψάρι ή σε αβγό ο συνδυασμός τους δεν εγκυμονεί προβλήματα. Γνωστός άλλωστε είναι και ο κλασικός συνδυασμός ψάρι με μαγιονέζα που περιέχει αβγό, όπως επίσης και η ψαρόσουπα με αβγολέμονο! Οι γιαπωνέζοι τρώνε sashimi και σάλτσα από ωμό αβγό, εάν υπήρχε πρόβλημα χιλιάδες θα πέθαιναν κάθε μέρα.
Εγώ είχα πάθει δηλητηρίαση απο σκεύασμα αυγών ψαριών για επάλειψη σε ψώμι,σε συνδυασμό με ένα ποτήρι άσπρο γάλα.Το αποτέλεσμα ήτανε να οδηγηθώ στο νοσοκομείο μετά απο επίμονους εμετούς.
Καλησπερα. Ο δικος μου οργανισμος δε μπορει να δεχτει το ψαρι σε συνδιασμο με το αυγο. Εχω παθει ασχημη μορφη δηλητηριασης σε μικρη ηλικια και απο τοτε δεν εχω δοκιμασει αυτες τις 2 τροφες μαζι
Οταν λεμε προβλημα δεν εννοουμε τον θανατο φιλε…
Ο εμετος και η δηλητηρίαση ειναι και αυτα προβληματα…
Προσοχή σε αυτο το συνδυασμό μερικοί ανθρώποι το συκώτι τους
παρουσιαζει αλλεργία στον συνδυασμο πρωτεϊνών και υπάρχει
κίνδυνος μεχρι και θανάτου απο αλλεργικο σόκ.
Προληπτικά ζητηστε απο το γιατρο να σας κανει εξετασεις αίματος
για αλλεργίες πριν δοκιμάσετε αυγό με ψάρι
Εγώ το ανακάλυψα στα 26 μου με το άσχημο τρόπο
απο τονο και μαγιονέζα έπαθα αλλεργικό σοκ πρήξιμο στα πνευμονια και κόντεψα
να πάω απο ασφυξία σε μεγαλύτερη ηλικια πχ 60 και άνω
μπορέι να πάθαιν εγκεφαλικό η ανακοπη καρδιάς
Γι αυτο συμβουλευτέτε πάντα το γιατρό σας
δε είναι η ζωή μας για πειράματα.
είχα ξυπνήσει μεσημέρι μια φορά και ήπια γάλα,χωρίς να ξέρω ότι για μεσημεριανό έχουμε ψάρια.
τα οποία τα έφαγα(τα ψάρια*).
συνέπεια: το απόγευμα είχα ζαλάδες και τα χείλια μου άρχιζαν να πρήζονται.
Απο οτι φαίνεται αυτο διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο ….για χρονια διάβαζα οτι ειναι κακός συνδυασμος ψάρι και γάλα αλλα μάλλον μύθος θα ειναι
πέρα απ’τους μύθους ρε παιδιά,
αναγούλα μου έρχεται όταν σκέφτομαι αυγό και ψάρι,
ή το ένα ή το άλλο,
μόνο η μυρωδιά θα σε κάνει να το πετάξεις στα μούτρα,
ψαρίλα και αυγίλα